Фото: Училището на Райна КабаиванскаБългарското сопрано Александрина Михайлова пребори 430 кандидата

...
Фото: Училището на Райна КабаиванскаБългарското сопрано Александрина Михайлова пребори 430 кандидата
Коментари Харесай

Ученичка на Кабаиванска влезе в Ла Скала

Фото: Училището на Райна Кабаиванска

Българското сопрано Александрина Михайлова пребори 430 претендента на три тура за място измежду спечелилите в състезанието за млади оперни артисти на „ Ла Скала “, написа Българска телеграфна агенция. Михайлова ще се образова в академията в идващите години. Този конкурс печели и самата Райна Кабаиванска през 1960 година, като точно в „ Ла Скала “ стартира нейната блестяща кариера.



Първата среща на Александрина с Райна Кабаиванска е през 2016 година Тогава 18-годишната ученичка от Шумен идва в столицата на прослушване за 16-ия интернационален майсторски клас на Кабаиванска.

Безспорните вокални качества на Александрина й печелят място в класа. Завършва го сполучливо, взе участие в церемония концерта на лауреатите в Софийската опера. Получава стипендия, с която да приключи междинното си обучение и да научи италиански език.

От 2017 до 2021 година, с изключение на присъединяване в майсторските класове в Нов български университет, младото сопрано учи целогодишно с Райна Кабаиванска в музикалния институт „ Веки – Тонели “ в Модена. Фокусът е върху рационализиране на певческата техника, развиване на артистичната интерпретация и подбора на подобаващ репертоар.

Александрина печели награди от състезанията „ Гена Димитрова “ (Плевен) и Premio Etta e Paolo Limiti (Милано). Дебютира в зала „ България “, в концерта „ Тенорите на Райна Кабаиванска “, във Филхармоничния спектакъл на Верона с концертно осъществяване на „ Бохеми “ и в спектакъл „ Лучано Павароти “ в Модена, в концерт, отдаден на великия тенор.

През септември Райна Кабаиванска идва в София за 21-ия си майсторски клас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР